Veteransko ekipno svetovno prvenstvo – Umag 2021

04

Okt

Veteransko ekipno svetovno prvenstvo – Umag 2021

Veteransko ekipno svetovno prvenstvo, se je odvijalo od 28.8.2021 do 3.9.2021 v Umagu. Pogoj za uvrstitev na svetovno prvenstvo je bilo tekmovanje in zmaga na državnem ekipnem seniorskem prvenstvu skupine 50*, ki je potekalo v Ljubljani od 21. do 23.maja 2021.

Ekipo LOBice so sestavljale štiri članice TD LOB Gorenjska in sicer: Alenka Cerar, Justina Jocif, Milena Dolčič in Nada Nastran. Tekmovale smo v skupini 50* (zaradi mlade Alenke Cerar).

V naši skupini je tekmovalo 20 ekip iz sveta, sicer je bilo na svetovnem prvenstvu prisotnih 26 držav. Vsaka ekipa je po izbranih nosilkah in po opravljenem žrebu  v posameznem kolu tekmovala dva singla in en debel, tako da smo bile vse vključene v tekmovanje. Tako so bile naše nasprotnice Francija (kasnejše podprvakinje v naši skupini),  nato Švica, Argentina in Portugalska. Treba pa je priznati, da so bile tekmovalke vrhunske, verjetno kar vse bivše tekmovalke oz so vsaj trenirale tenis, tako, da je bil opazen razkorak med njimi in nami, rekreativkami, zato smo bile vesele vsakega dobljenega gema in dobre igre. Smo pa cel teden preživele v duhu dobrega tenisa, zelo prijetnega vzdušja z motom, važno je sodelovati. Ker smo zastopale Slovenijo, smo s strani Teniške zveze Slovenije dobile enotna oblačila, kar je razvidno tudi iz fotografij. Na fotografijah smo skupaj z našimi nasprotnicami. Na koncu je naša ekipa zasedla v svoji skupini od skupno 20 ekip, 15 mesto.

Res je bila to prijetna izkušnja in posebno doživetje.

Več v slik v galeriji tukaj

Dodaj odgovor